Elo-syyskuussa 2004 Jyväskylässä

Usma Sirola:
Lauri Olavi Routila, olet Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen emeritusprofessori, mutta ennen kaikkea filosofi ja fenomenologi. Täytät tänä syksynä 70 vuotta. Olet toiminut fenomenologisen seuran puheenjohtajana vuodesta 1972 ja olemme omistaneet sinulle merkkipäiväsi johdosta työtäsi esittelevän verkkonäyttelyn, jonka nimena on Taiteen tutkija filosofina, filosofi taiteen tutkijana.

LOR:
Olen tietysti hyvin imarreltu ja lausun parhaimmat kiitokset seuralle ja vetämällesi työryhmälle. Myös näyttelyn nimi miellyttää minua. Se vastaa hyvin sitä, mitä itsekin uskon tehneeni koko ikäni.

Usma:
Näyttely kutoutuu tämän haastattelun ympärille. Istumme mukavasti kotisi huoneessa, jota perhepiirissä kutsutaan barokkihuoneeksi. Täällä yleensäkin otat vastaan vieraasi. Sinulla on selvästikin viettymys barokkiin, mutta palaamme siihen myöhemmin. Kerron vielä näyttelyn ideasta:

Verkkonäyttely koostuu »käytävästä« ja sen varrelle »ripustetuista« tauluista.Tämä haastattelu on ts. eräänlainen käytävä, jonka varrelle siihen linkitetyt taulut on sijoitettu. Joka taulusta pääsee takaisin käytävälle, siihen kohtaan, josta siirtyi tälle taululle. Sivun alalaidassa on symboli, jota näpäyttämällä siirtyminen takaisin käytävälle tapahtuu. Myös selaimen palautusnäppäintä voi käyttää, mutta symboli tuo kävijän takaisin juuri siihen kohtaan, josta näkymä taululle aukeni. Olemme siis ankkuroineet kunkin taulun määrättyyn kohtaan. Toivon vain että tämä toimii kaikissa tai edes kaikissa yleisesti käytetyissä tietokoneissa ja selaimissa. Näyttelyn sivut on optimoitu selaimelle Microsoft Internet Explorer.

Aloittakaamme kuusikymmentäluvusta.

 

NÄYTTELYN
ARKKITEHTUURIN
YLEISKUVA:

SIIRRY
60
LUVULLE

 

SFFS - Filosofian ja fenomenologisen
tutkimuksen seura ry:n verkkonäyttely
copyright © Usma Sirola/sffs
www.geocities.com/fenomenologinenseura


SFFS

Näyttelyn intendentti:
Usma Sirola PhD
fenomenologisen seuran sihteeri

webmaster:
Johannes Routila I.A.W.

 

Näyttelyä päivitetty
viimeksi
30.11.2004